Ο διάδοχος του μπουγατσάν: Ένα xmas kitch γλυκό

30.11.2015
Πριν από περίπου 2 χρόνια γνωρίσαμε το διάσημο "μπουγατσάν" με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη! Σήμερα οι δημιουργοί του μπουγατσάν δημιουργούν ένα χριστουγεννιάτικο υβριδικό γλυκό εμπνευσμένο από την ιδιωτική τηλεόραση του '90!

Το μικρό καφέ στη Θεσσαλονίκη έχει τις πλέον αντικομφορμιστικές ιδέες. Μετά το #bougatsan (κρουασάν που σερβίρεται με κρέμα μπουγάτσας σε διάφορες παραλλαγές) το Estrella αποφάσισε να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με ένα ευτυχισμένο νέο γλυκό: «Το 1975: Ευτυχείτε»!

Το γλυκό θα είναι διαθέσιμο από την 1η Δεκεμβρίου και είναι προϊόν της συνεργασίας του pastry chef του estrellathessaloniki Δημήτρη Τυμπάνη με τον Δημήτρη Κοπαράνη, πατέρα του διάσημου μπουγατσάν.

«Το 1975: Ευτυχείτε» είναι εμπνευσμένο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, από το xmas kitch, τα λαμπερά χριστουγεννιάτικα σόου της ιδιωτικής τηλεόρασης των 90s και τα μπισκοτογλυκά των τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής.

Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του είναι ένα old school trifle ,εε μελομακάρονα, κρέμα βανίλιας με ροδόνερο και φιλέ αμυγδάλου.