Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες και κατσικίσιο γάλα

21.12.2015

Υλικά για 4-6 άτομα

2 κιλά χοιρινό από χεράκι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι κρασί γλυκό σαμιώτικο

1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας

2 φλιτζάνια γάλα κατσικίσιο

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του για 8 λεπτά και το μεταφέρουμε σε γάστρα. Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και το δεντρολίβανο και τα σοτάρουμε για 6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το γλυκό κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό. Περιχύνουμε το κρέας στη γάστρα με το ζουμί του τηγανιού, προσθέτουμε το μισό γάλα, σκεπάζουμε και βάζουμε τη γάστρα στον φούρνο για 2 ώρες. Τη βγάζουμε, προσθέτουμε τις πατάτες και το υπόλοιπο γάλα, την ξανασκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μιάμιση ώρα. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγές από το Cook Book