Το κουλούρι πλέον βγαίνει και σε... τσαντάκι!

13.04.2016
Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης τα είχαμε συνηθίσει στο γνωστό κυκλικό σχήμα - κουλούρα - όπως δηλώνει και η ονομασία τους. Τώρα το γνωστό σησαμένιο σνακ βγαίνει και σε σχήμα τσάντας!

Σωστά διάβασες, δε σου κάνουμε φάρσα - άλλωστε η Πρωταπριλιά έχει περάσει από καιρό. Πρόκειται για το νέο talk of the Town, ένα νέο στέκι στον πεζόδρομο της οδού Αιόλου που μεταξύ άλλων εδεσμάτων προσφέρει κουλούρια σχήματος τσάντα, το αφράτο ΣΟΥΚΟΥ όπως το ονομάζουν.

Το ΣΟΥΚΟΥ προσφέρει το απλό σουσαμένιο κουλούρι που γεμίζεται εκείνη την ώρα με υλικά της αρεσκείας μας (όλα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα όπως η γραβιέρα Άρτας ή η φέτα Ελασσόνας) και ψήνεται. Πρόκειται για μια νέα - μοντέρνα και υγιεινή εκδοχή του γνωστού κουλουριού αλά σάντουιτς.

Δεν είναι όμως τα κλασικά σλαντουιτε-κουλούρια που έχουν ενθουσιάσει τους λάτρεις του φαγητού αλλά και τα σουσαμένια γλυκίσματα. Αξίζει κανείς να δοκιμάσεις τις γλυκιές σουσαμένιες μπουκίτσες με γέμιση γλυκιάς κρέμας τυριού σερβιρισμένες με πραλίνα φουντουκιού και ξύσμα σοκολάτας, με μέλι κανέλα και καρύδια ή μαρμελάδα φράουλα και φυστίκι Αιγίνης.

Για τη Σαρακοστή διατίθενται νηστίσιμες εκδοχές και προτάσεις αμλμυρές και γλυκές, με μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, ελίτσες, τουρσί κι άλλα υλικά στην αλμυρή εκδοχή και χαλβά με τριμμένη σοκολάτα για πιο γλυκιά απόλαυση.

Καλή όρεξη!