Φράουλες με μπαλσάμικο

18.05.2016
Η εποχή της γευστικής φράουλας ξεκίνησε και οι εύκολες γλυκές συνταγές που σας προτείνουμε είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ

• 1/2 κιλό φράουλες καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες στη μέση
• 1/4 φλιτζανιού μπαλσάμικο
• 1 λουβί βανίλιας χαραγμένο κατά μήκος
• 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
• 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
• μπόλικα φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το μπαλσάμικο με τη ζάχαρη και το λουβί βανίλιας. Σιγοβράζουμε για 3- 4 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να βγάλει η βανίλια τα αρώματά της. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το μείγμα, περιχύνουμε τις φράουλες. Προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και το ξύσμα λεμονιού, σκεπάζουμε με μεμβράνη και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μπολ με τις φράουλες στο ψυγείο να μαριναριστούν για μία ώρα περίπου. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book