Γρανίτα εσπρέσο

22.08.2016
Οι αγαπημένες γρανίτες μικρών και μεγάλων γίνονται εύκολα και αποτελούν το ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα καλοκαιρινό γεύμα.

ΥΛΙΚΑ

150 ml καφέ εσπρέσο

Για το σιρόπι

250 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη

Για τη σαντιγί

200 ml κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
λίγο κακάο για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε τον καφέ με το σιρόπι, βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι, και το βάζουμε στην κατάψυξη. Tο αφήσουμε να παγώσει χωρίς ανακάτεμα για 46 ώρες. Οταν παγώσει τελείως, το ξύνουμε με ένα γερό πιρούνι. Για τη σαντιγί, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μίξερ μέχρι να σφίξει. Σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι με μία κουταλιά κρύα σαντιγί και κοσκινισμένο κακάο.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book