Ψητός ανανάς με μασκαρπόνε

08.08.2016

Υλικά

• 2 ανανάδες ώριμους μέτριους

• 250 γρ. μασκαρπόνε

• 1 φλιτζάνι νερό

• 1 λουβί βανίλιας

• 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση
Kαθαρίζουμε τους ανανάδες από τα φύλλα και τη φλούδα. Kόβουμε τον κάθε ανανά σε 6 ροδέλες και αφαιρούμε το κεντρικό ξυλώδες μέρος. Bάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις να κάψει και ψήνουμε τις φέτες του ανανά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Eν τω μεταξύ, βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη. Xαράζουμε το λουβί βανίλιας κατά μήκος και βγάζουμε με ένα μικρό μαχαίρι τα σποράκια που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Προσθέτουμε τα σποράκια της βανίλιας στο σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Bάζουμε τις ψητές ροδέλες του ανανά σε μια πιατέλα, τις περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι βανίλιας και σερβίρουμε με λίγο μασκαρπόνε.