Μπιφτέκια με τσένταρ

18.08.2016

ΥΛΙΚΑ

• 900 γρ. κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό (μισό μισό)

• 2 κουτ. σούπας λάδι

• 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

• 1/2 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο

• 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

• 1 κουτ. σούπας γούστερ σος

• 1 κουτ. σούπας πάπρικα

• λίγη φρυγανιά τριμμένη

• 2 αβγά

• 1 κουτ. σούπας αλατοπίπερο

• ελαιόλαδο για το άλειμμα

• 150 γρ. τσένταρ κομμένο σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σέλερι σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Πλάθουμε τον κιμά ζυμώνοντας καλά όλα τα υλικά εκτός από το τσένταρ. Αφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, τον χωρίζουμε σε 12 κομμάτια και μέσα στο καθένα βάζουμε από ένα κομμάτι τσένταρ. Αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με καυτερό κέτσαπ.