Ο σεφ Τόνι Καβαλιέρο αποκαλύπτεται

12.01.2009
Εξω το χειμωνιάτικο σκηνικό φέρνει στον νου μας εκείνο το ρητό «κρύο καιρός για δύο»... Ετσι αυτή τη φορά το «ΤV Εθνος Γεύσεις» καλωσορίζει τον σεφ των ερωτευμένων. Τον Τόνι Καβαλιέρο, που το όνομά του είναι άμεσα συνδεδεμένο με το βιβλιοπωλείο της οδού Εμμ. Μπενάκη 17, Chef in love.

Εξω το χειμωνιάτικο σκηνικό φέρνει στον νου μας εκείνο το ρητό «κρύο καιρός για δύο»... Ετσι αυτή τη φορά το «ΤV Εθνος Γεύσεις» καλωσορίζει τον σεφ των ερωτευμένων. Τον Τόνι Καβαλιέρο, που το όνομά του είναι άμεσα συνδεδεμένο με το βιβλιοπωλείο της οδού Εμμ. Μπενάκη 17, Chef in love.

Καλεσμένος της εκπομπής «Στην κουζίνα», η οποία προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 9.15 π.μ. στο ALTER. Ετοιμάζει δύο χειμωνιάτικα πιάτα: Τραχανόσουπα και πουτίγκα με μπισκότα! Επίσης μας εξιστορεί τη διαδρομή της καριέρας του και τα σχέδιά του. Οταν ήταν μικρός θαύμαζε τον παππού του, που διατηρούσε το πιο ξακουστό εστιατόριο του Καϊρου. Ετσι στα έξι του δήλωσε ότι στη ζωή του θα γίνει μάγειρας. Κάποιοι κρυφογέλασαν, αλλά αυτός έμελλε να αποδείξει πως το εννοούσε απόλυτα. Το 1974 έφυγε για σπουδές στο Γιοχάνεσμπουργκ και το 1994 γύρισε στην Ελλάδα και άνοιξε δικό του κέτερινγκ και εστιατόριο, ενώ εργάστηκε και ως σύμβουλος εστιατορίων. Σε ένα ταξίδι του στο Νότινγκ Χιλ κοντοστάθηκε έξω από ένα υπέροχο βιβλιοπωλείο μαγειρικής. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να ανοίξει το Chef in love, όπου εκεί εκτός από βιβλία μπορούμε να βρούμε αξεσουάρ και μικρά μαγειρικά σκεύη. Επειτα άνοιξε και το σεμιναριακό κέντρο στην οδό Εστίας στους Αμπελόκηπους, στο οποίο αρχάριοι και επαγγελματίες μαθαίνουν να μαγειρεύουν με απλότητα και φαντασία και «σκαρφίζονται» τους πιο γευστικούς και υγιεινούς συνδυασμούς. Ο Τόνι δηλώνει οπαδός της μεσογειακής διατροφής και πολέμιος της μοριακής γαστρονομίας. Τέλος συμβουλεύει να μη μαγειρεύουμε αν δεν έχουμε καλή διάθεση, γιατί αυτό αντικατοπτρίζεται στο αποτέλεσμα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Παπαχατζής