Κράμπετς του αλέξανδρου

22.01.2009
Μια συνταγή του συνεργάτη μας Αλέξανδρου Γαλανάκη που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Τι έχουμε:

  • 1 φλιτζ. αλεύρι EXTRA δυνατό ΑΛΛΑΤΙΝΗ
  • 1 1/3 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 1 κοφτό κουταλάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κοφτό κουταλάκι άχνη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη για το άλειμμα
  • μεταλλικά δαχτυλίδια για αβγά ή τσέρκια μαγειρικής

Τι κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και το γάλα και τα ζεσταίνουμε ελαφρά.

Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά και να λιώσει η μαγιά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι Εxtra Δυνατό Αλλατίνη σε ένα μπολ, το αναμειγνύουμε με το αλάτι και φτιάχνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα του γάλακτος στη λακκουβίτσα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά έως ότου η ζύμη γίνει μαλακή. Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε για 45 λεπτά, σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί.

Επειτα ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη και βάζουμε μέσα τα μεταλλικά δαχτυλίδια επίσης αλειμμένα με μαργαρίνη. Μόλις ζεσταθεί αρκετά το τηγάνι, ρίχνουμε 1 κουταλιά από τη ζύμη μέσα σε κάθε δαχτυλίδι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά έως ότου αρχίσουν να εμφανίζονται τρύπες στην επιφάνεια της ζύμης.

Οταν ψηθούν από τη μια πλευρά, βγάζουμε προσεκτικά τα δαχτυλίδια και γυρνάμε τα κράμπετς για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά, για 1 λεπτό.

Αλείφουμε τα δαχτυλίδια με μαργαρίνη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου τελειώσει η ζύμη.

Σερβίρουμε τα κράμπετς ζεστά, συνοδεύοντάς τα με μέλι.

Συμβουλή
Εάν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε τα κράμπετς με πραλίνα και να προσφέρουμε ένα πολύ ιδιαίτερο πρωινό στους αγαπημένους μας.το κατάλληλο

συνοδευτικό Καφές γαλλικός.