Μοσχαράκι με σκόρδο και κόκκινο πιπέρι

22.01.2009
Πικάντικο και μοσχοβολιστό!

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 κιλό νουά από μοσχαράκι γάλακτος
  • 1/2 λεμόνι
  • μείγμα σκόρδου και
  • κόκκινου πιπεριού ANATOLI
  • αλάτι

Για τη μαρινάδα:

  • 1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο

Τι κάνουμε:

Από την προηγούμενη μέρα καθαρίζουμε το νουά από το λίπος του, το πλένουμε και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τα υλικά της μαρινάδας, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Την επόμενη μέρα βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και στραγγίζουμε το νουά από τη μαρινάδα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Τρίβουμε το νουά με το λεμόνι, το αλατίζουμε και το πασπαλίζουμε από όλες τις πλευρές με το μείγμα σκόρδου και κόκκινου πιπεριού ΑΝΑΤΟLΙ.

Τυλίγουμε το νουά στη λαδόκολλα, το βάζουμε σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, βάζουμε μια σχάρα μέσα στο ταψί και τοποθετούμε πάνω το νουά.

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμα έως ότου ροδίσει ομοιόμορφα.

Οταν ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο το ταψί, αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε ολόκληρο ή σε φέτες.

Συμβουλή
Εάν θέλουμε ακόμα πιο έντονη γεύση, μετά το ψήσιμο πασπαλίζουμε το μοσχαράκι με λίγο ακόμη μείγμα σκόρδου και κόκκινου πιπεριού ΑΝΑΤΟLΙ.

το κατάλληλο κρασί Μαντηλαριά.