Μάφινς δημητριακών

22.01.2010

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
  • 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζ. Βιτάμ
  • 1 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλιτζ. σταφίδες
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές Βιτάμ για τα φορμάκια
  • μαρμελάδα πορτοκάλι

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε καλά με Βιτάμ τα ειδικά φορμάκια για μάφινς.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, και τις νιφάδες βρώμης.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ με τη μαύρη ζάχαρη σε μέτρια-δυνατή ταχύτητα 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφρώδες.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και την κρέμα γάλακτος χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού, τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά για να ενωθούν.

Μοιράζουμε τη ζύμη ισόποσα σε κάθε φορμάκι, φροντίζοντας να μην ξεπερνάει τα 3/4, και τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο περίπου 25 λεπτά.

Ελέγχουμε αν τα μάφινς είναι έτοιμα βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους κα, αν βγει καθαρή, τα βγάζουμε από το φούρνο.

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, τα ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι.

Συμβουλή
Τα μάφινς δημητριακών συνοδεύονται ιδανικά με ένα φλιτζάνι White Tea Lipton, με άρωμα βερίκοκου και λουλουδιών.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Αρωματικό άσπρο τσάι.