Γόνδολες σφολιάτας

29.01.2009
Θα μας ταξιδέψουν γευστικά

Τι έχουμε:

  • 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
  • 1 φλιτζ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζ. μανούρι, χοντροκομμένο
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • Βιτάμ για το άλειμμα του ταψιού

Για το τσάι:

  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 φακελάκι Yellow Label Tea LIPTON
  • 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα καρύδια, το μανούρι, το Βιτάμ, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν μεταξύ τους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.

Κατόπιν, σε μια επιφάνεια εργασίας απλώνουμε το φύλλο της φρέσκιας σφολιάτας και το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.

Στη συνέχεια, ενώνουμε με τα δάχτυλά μας τις δύο άκρες κάθε μικρής πλευράς, δημιουργώντας μια γόνδολα (βλέπε φωτό).

Βάζουμε μέσα σε κάθε γόνδολα μια κουταλιά από το μείγμα που ετοιμάσαμε, πιέζοντάς την, για να μην ξεκολλήσει κατά το ψήσιμο.

Σε ένα ταψί αλειμμένο με Βιτάμ, βάζουμε τις γόνδολες τη μια δίπλα στην άλλη, αφήνοντας ένα κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Εν τω μεταξύ βράζουμε το νερό και βουτάμε μέσα 3-4 φορές το φακελάκι του τσαγιού Yellow Label Tea LIPTON, για να δώσει το άρωμα και τη γεύση του.

Ρίχνουμε μέσα το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.

Σερβίρουμε τις γόνδολες με το τσάι.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και φουντούκια τριμμένα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Κλασικό τσάι