Φιλέτα γαλοπούλας με μανιτάρια αλά κρέμ

06.02.2009
Αντί για κοτόπουλο...

Τι έχουμε:

  • 4 φιλέτα γαλοπούλας
  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

  • 250 ml. κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ

Για το γαρνίρισμα:

  • Κλωναράκια μαϊντανού

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα γαλοπούλας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αφού τα στεγνώσουμε τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με την κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ για να μαριναριστούν και να μαλακώσουν.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Στη συνέχεια, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, σκουπίζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά.

Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο των φιλέτων ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα έως ότου χρυσίσουν. Κατόπιν, προσθέτουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε έως ότου εξατμισθεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βγάζουμε τα φιλέτα από τον φούρνο και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ, γυρνάμε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές, αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιάτα περιχύνοντας με τη σάλτσα και γαρνίροντας με κλωναράκια μαϊντανού.

Συμβουλή
Στο σερβίρισμα μπορούμε να πασπαλίσουμε τα φιλέτα και με τριμμένη παρμεζάνα.

Το κατάλληλο κρασί: Ξινόμαυρο.