Ζαγορίσια πίτα

08.04.2010

Υλικά (για ένα ταψί)

  • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, από το οποίο θα χρησιμοποιήσετε περίπου τα 2/3 1 κούπα λάδι 4 αβγά 1/2 κιλό φέτα 1 ρακοπότηρο τσίπουρο Λίγο λάδι επιπλέον, για να αλείψετε το ταψί και να ραντίσετε την πίτα

1. Ανακατεύετε το αλεύρι, το λάδι, τα αβγά και το τσίπουρο και φτιάχνετε ένα χυλό, αραιό, όπως αυτός που φτιάχνετε για τις τηγανίτες.

2. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και το βάζετε στο φούρνο (πάνω κάτω) στους 180 C να κάψει.

3. Τρίβετε τη φέτα και ρίχνετε τη μισή στο χυλό. Μόλις αρχίσει να αχνίζει το λάδι (σε λίγα λεπτά), βγάζετε το ταψί από το φούρνο και ρίχνετε μέσα το χυλό. Θα τσιτσιρίσει, γιατί το λάδι καίει, και γρήγορα με ένα κουτάλι θα στρώσετε ομοιόμορφα το χυλό σε όλο το ταψί. Τρίβετε την υπόλοιπη φέτα και την πασπαλίζετε από πάνω. Ραντίζετε με τα δάχτυλα λάδι σε όλη την επιφάνεια και ψήνετε στους 180 C για 45 λεπτά.

Σημείωση: Η πίτα θα γίνει λεπτή και θα την κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια αφού την αφήσετε να κρυώσει λίγο.