Κροκέτες μανιταριών

12.02.2009
Γευστικός συνδυασμός!

Τι έχουμε:

  • 300 γραμ. μανιτάρια
  • 4 κουταλιές τυρί γκούντα τριμμένο
  • 2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουταλιές μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές μπεσαμέλ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το πανάρισμα:

  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές γάλα

Για το τηγάνισμα:

  • 2 φλιτζ. ηλιέλαιο

Τι κάνουμε:
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ τα τυριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το μπέικον, την μπεσαμέλ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε έως ότου γίνουν ενιαίο μείγμα.

Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε κροκέτες και τις βάζουμε σε μια πιατέλα.

Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και ρίχνουμε τη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο.

Αλευρώνουμε τις κροκέτες, τις βουτάμε στο αβγό και τις πανάρουμε στη φρυγανιά ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τις κροκέτες και από τις δύο πλευρές έως ότου πάρουν χρώμα.

Βγάζουμε τις κροκέτες από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα μαρουλιού και σάλτσα της αρεσκείας μας.

Συμβουλή
Για τη συνταγή της μπεσαμέλ μπορείτε να ανατρέξετε στη συνταγή της κρεατόπιτας, τεύχος 33, σελ. 26.

Το κατάλληλο κρασί: Νεμέα παλαιωμένη.