Σοκολατένιο τσίζκεϊκ

12.02.2009

Υλικά
125 γραμμ. βιτάμ σοφτ 125 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια 200 γραμμ. καστανή ζάχαρη 3 αβγά χτυπημένα 50 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμ. κακάο σε σκόνη 1/3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 200 γραμμ. τυρί Philadelphia light 50 γραμμ. άχνη ζάχαρη

1. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βιτάμ, την κουβερτούρα και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε καλά πάνω από μεσαίας έντασης φωτιά, μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα. 2. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα αβγά, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα της κουβερτούρας. 3. Μετά ρίχνετε στην κατσαρόλα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. 4. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 18x28 εκατ., το λαδώνετε καλά και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Σε αυτό στο στάδιο προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 5. Χτυπάτε το Philadelphia με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνετε αυτό το μείγμα μέσα στο ταψί με το μείγμα κουβερτούρα-κακάο και με ένα μαχαίρι το στριφογυρίζετε γύρω γύρω, ώστε να πάει παντού. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι σαν το κέικ μαρμπρέ, με το τυρί να σχηματίζει σχέδια μέσα στο υπόλοιπο μείγμα. 6. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά (κάντε το τεστ με το μαχαίρι: βυθίστε το μέσα στο γλυκό και αν βγει στεγνό, τότε είναι έτοιμο, διαφορετικά, ψήστε λίγο ακόμα και τσεκάρετε πάλι με το μαχαίρι). 7. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει και έτοιμο το τσίζκεϊκ σας!