Γραβιεροσαλάτα

05.03.2009

Εκτέλεση

(για τη σαλάτα)

1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας εκτός από τα φύλλα μαρουλιού σε ένα μπολ.

2. Ρίχνετε τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε πάλι καλά.

3. Σερβίρετε πάνω στα φύλλα μαρουλιού.

4. Δοκιμάζετε το αλάτι και το πιπέρι και διορθώνετε προσθέτοντας.

(για τη βινεγκρέτ)

1. Βάζετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε και χτυπάτετε καλά.

2. Καθώς ανακατεύετε, προσθέτετε αργά την κρέμα και την πάπρικα.

Υλικά (για 4 μερίδες)

250 γραμμ. τυρί γραβιέρα κομμένη σε λωρίδες 1 ραπανάκι τριμμένο στον τρίφτη 1 φλιτζάνι καρύδια ψίχα 2 κουτάλια φρέσκος μαϊντανός Ξύσμα φλούδας από ένα λεμόνι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Φύλλα μαρουλιού Αλάτι Πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ: 1 ξερό κρεμμυδάκι περασμένο από τον τρίφτη 2 κουταλιές μουστάρδα 2 κουταλιές χυμός λεμονιού 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Μία πρέζα πάπρικα Αλάτι Πιπέρι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ