Σε χρώμα κόκκινο, του πάθους

02.05.2011

Μους φράουλας με τυρί κρέμα και σοκολάτα Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. νερό
  • 7 φύλλα ζελατίνης
  • 400 γραμμ. φράουλες
  • 1 φλιτζ. τυρί κρέμα
  • Τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση

1. Αναμειγνύετε τη ζάχαρη με το 1/2 φλιτζάνι νερό και ζεσταίνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

2. Στο μεταξύ μαλακώνετε και στύβετε τη ζελατίνη, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

3. Προσθέτετε στο μείγμα της ζάχαρης τη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί.

4. Καθαρίζετε προσεκτικά τις φράουλες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και ανακατεύετε ξανά. Τέλος, ρίχνετε το μείγμα με τη ζελατίνη, προσέχοντας να το κάνετε αργά και ανακατεύοντας διαρκώς με το μπλέντερ.

5. Στη συνέχεια βρέχετε το χείλος από τα ποτήρια ή τα μπολ στα οποία θα σερβίρετε τη μους και τα βυθίζετε ανάποδα μέσα στο τρίμμα της σοκολάτας.

6. Μοιράζετε το μείγμα στα μπολ και τα αφήνετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Διακοσμείτε το γλυκό με μια ολόκληρη φράουλα και έξτρα σοκολάτα.

Tip: Αν θέλετε να ξεφορμάρετε τη μους, θα πρέπει να αλείψετε το εσωτερικό των μπολ με νερό πριν ρίξετε το ζεστό μείγμα. Την επόμενη μέρα το βυθίζετε σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζετε με προσοχή!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ