Γρανίτα ροδάκινο

06.07.2010

Μερίδες 10

Χρόνος ετοιμασίας: 8 ώρες

Υλικά

  • 2 κούπες καθαρισμένα ροδάκινα, σε κομματάκια
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπας χυμό λεμονιού
  • 2 ασπράδια

Διαδικασία
Χτυπήστε τα ροδάκινα, κατά προτίμηση γιαρμάδες με τη ζάχαρη στο πολυμίξερ, να γίνουν πουρές. Προσθέστε τους χυμούς, χτυπήστε λίγο ακόμη και βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη 3 ώρες, κλεισμένο σε μεταλλικό κουτί παγωτού να πήξει. Προσοχή δεν πρέπει να παγώσει σε συμπαγή μάζα. Χτυπήστε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα σφικτή. Βάλτε το μίγμα των φρούτων στο πολυμίξερ και χτυπήστε το 1’-2’ σε μέτρια ταχύτητα. Ρίξτε τη μαρέγκα και χτυπήστε την 1-2 δευτερόλεπτα, να ενσωματωθεί με το μείγμα. Βάλτε τη γρανίτα στην κατάψυξη για 2 ώρες, βγάλτε την και ξαναχτυπήστε τη στο πολυμίξερ ν’ αφρατέψει. Φυλάξτε τη στην κατάψυξη.

Διατηρείται 3 μήνες. Για να τη σερβίρετε, πάρτε μπάλες με το κουτάλι παγωτού και στοιβάξτε τις σε ψηλό ποτήρι. Στολίστε τη με λίγη σαντιγί κι ένα κερασάκι. Προσφέρετε τη με καλαμάκι. Εναλλακτικά, αντικαταστήστε τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού με 1½ κούπας χυμό γκρέιπφρουτ. Φτιάξτε κατά τον ίδιο τρόπο γρανίτα από βερίκοκα, πεπόνι, ανανά ή άλλα φρούτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ