Basteeya

07.07.2010
Πίτα με ρύζι και κοτόπουλο από το Μαρόκο

Υλικά για 8 άτομα

  • 12 φύλλα
  • 1½ φλιτζάνι ρύζι
  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό
  • 1/4 φλιτζανιού δυόσμο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο καυτερό
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλο χοντροκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • αλάτι
  • βούτυρο για τα φύλλα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι. Βράζουμε σε κατσαρόλα το κοτόπουλο, τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και 3 φλιτζάνια νερό για 45 λεπτά μέχρι να μείνει το 1/4 του αρχικού υγρού. Αφαιρούμε το κοτόπουλο. Χτυπάμε τα αβγά και το λεμόνι και σιγά σιγά τα προσθέτουμε στο υγρό, ανακατεύοντας ταυτόχρονα πολύ καλά. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, τα αμύγδαλα και 2 κουτ. σούπας ζάχαρη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μέσα 1 φύλλο (με τις άκρες του να εξέχουν) και το βουτυρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα. Απλώνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα. Σφραγίζουμε τις άκρες των φύλλων για να κλείσει η πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ