Μυζηθροπιτάκια με τσουκνίδα και δυόσμο

06.07.2011

Yλικά

Για το φύλλο

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ξίδι
  • 1 αβγό
  • 400 γρ. νερό χλιαρό

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. μυζήθρα φρέσκια ή ανθότυρο
  • 1 μάτσο τσουκνίδες χοντροκομμένες
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για το φύλλο ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό ώστε να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά της γέμισης. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και κόβουμε με ποτήρι στρογγυλά φυλλαράκια. Τοποθετούμε από μία κουταλιά γέμιση στο καθένα και κλείνουμε πιέζοντας περιμετρικά με πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά.