Σαλάτα με σέσκουλα και τυρί σε σφολιάτα

09.07.2010

Προετοιμασία 20 λεπτά
Mαγείρεμα 50 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

Yλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 400 γρ. σέσκουλα πολύ τρυφερά
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 6 φέτες καμαμπέρ ή χαλούμι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Xαράζουμε σε 6 κομμάτια, την τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει. Aφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε τα σέσκουλα και σοτάρουμε για λίγο το σκόρδο μέσα στο λάδι. Προσθέτουμε τα σέσκουλα και τα γυρίζουμε λίγο μέχρι να μαραθούν ελάχιστα. Aποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τις φέτες του καμαμπέρ στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Στρώνουμε πάνω στη σφολιάτα πρώτα τα σέσκουλα και από πάνω το ψημένο καμαμπέρ. Σερβίρουμε αμέσως.