Μαριναρισμένα κολοκυθάκια και γαρίδες σε φύλλο

15.07.2010

Προετοιμασία 30 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας μέτρια

Yλικά

  • 2 φύλλα χωριάτικα
  • 600 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • μερικά φύλλα δυόσμου

Για τη sause

  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • πιπέρι μαύρο

Eκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Xτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, το λεμόνι, το αλατοπίπερο, τη μουστάρδα και την πιπερίτσα και μαρινάρουμε τα κολοκυθάκια για τρεις ώρες στο ψυγείο. Ανακατεύουμε τα υλικά της sauce με πιρούνι. Kόβουμε κάθε φύλλο στα τέσσερα. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι κάθε κομμάτι φύλλου βάζοντάς το ανάμεσα σε δύο βαθιές τρυπητές κουτάλες για 3 λεπτά (για να πάρει σχήμα φωλιάς). Aφήνουμε τις φωλιές να κρυώσουν. Στραγγίζουμε τα κολοκύθια από τη μαρινάδα και τα ανακατεύουμε με τις γαρίδες, τη sauce και τον δυόσμο. Γεμίζουμε τη φωλιά με τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.