Σφύριδα πλακί με ντομάτα και δαμάσκηνα

13.07.2010

Υλικά για 6 άτομα

  • 4 φιλέτα σφυρίδα ή φαγκρί ή μπακαλιάρο
  • 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • 7 δαμάσκηνα (4 γλυκά και 3 ξινά)
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, από πάνω αραδιάζουμε τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα φιλέτα του ψαριού, και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό. Φουρνίζουμε και ψήνουμε το πλακί για 30-40 λεπτά.

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό και κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες.