Σάλτσα γιαουρτιού με μαϊντανό

10.09.2009
Το γιαούρτι θα μας δροσίσει και ο μαϊντανός θα μας τονώσει!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο
  • 1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

Μουσκεύουμε τις φέτες του ψωμιού για 5 λεπτά και κατόπιν τις στύβουμε καλά.

Πλένουμε το μαϊντανό κάτω από τρεχούμενο νερό, κόβουμε τα κοτσανάκια, τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια τον χοντροκόβουμε με τα δάχτυλά μας.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα κόβουμε σε κομματάκια.

Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το λάδι με το χυμό του λεμονιού.

Βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λαδολέμονο, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε καλά τα υλικά, έως ότου γίνουν πολτός.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον πολτό μαζί με το Αυθεντικό Στραγγάτο και χτυπάμε καλά με το αναδευτήρι των αβγών, για ένα λεπτό περίπου, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Αν θέλουμε να σερβίρουμε τη σάλτσα σκέτη, τη γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και τη συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Συμβουλή
Η σάλτσα συνοδεύει ιδανικά σαλάτες, αβγά ή ψάρι.

Το κατάλληλο κρασί Λευκό chardonnay.