Μύδια σαγανάκι

18.06.2009
Ιδανικός μεζές για ουζάκι!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό φρέσκα μύδια
  • 1 φλιτζ. ντοματάκια
  • 150 γραμ. φέτα
  • 1/4 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1/2 φλιτζ. μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζ. νερό
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1/4 φλιτζ. χυμό λεμονιού
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

  • Καθαρίζουμε τα μύδια με ένα βουρτσάκι για να βγει το χνούδι τους, τα βάζουμε σε ένα στραγγιστήρι, τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, ώστε να φύγει όλη η άμμος και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Στη συνέχεια, τα σκουπίζουμε καλά, τα βάζουμε σε μια χαμηλή κατσαρόλα, μαζί με το νερό και τα αφήνουμε να αχνιστούν για λίγα λεπτά για να ανοίξουν. Οσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μύδια, το λάδι, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματάκια, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά, έως ότου ενωθούν οι γεύσεις.
  • Κατόπιν, μοιράζουμε το μείγμα, σε δύο τηγάνια-σαγανάκια και ρίχνουμε από πάνω, τη φέτα, αφού την κομματιάζουμε με τα δάχτυλά μας και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, ώσπου να λιώσει η φέτα και να αναμειχθεί με την ντομάτα.
  • Βγάζουμε τα σαγανάκια από τον φούρνο, τα περιχύνουμε με το λεμόνι και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μύδια.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Chardonnay.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ