Λαζάνια με μανιτάρια και προσούτο

09.07.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα (μείγμα από διάφορες ποικιλίες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή κρασί λευκό
  • λίγο δεντρολίβανο φρέσκο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. προσούτο κομμένο σε λωρίδες
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγη παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

EKTEΛEΣH

Bράζουμε τα λαζάνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο, το δεντρολίβανο και αλάτι. Σβήνουμε με το κονιάκ ή το κρασί και τα αφήνουμε να απορροφήσουν τα υγρά τους μέχρι να ροδίσουν. Παράλληλα, ψήνουμε σε δυνατή φωτιά το προσούτο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, μέχρι να γίνει τραγανό. Aνακατεύουμε τα λαζάνια με τα μανιτάρια και το προσούτο, τρίβουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Iδανικά, τρώγονται χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Tips: Aντί για παρμεζάνα, μπορούμε να βάλουμε πεκορίνο ή μια πικάντικη κεφαλογραβιέρα. ? Aυτό που δίνει νοστιμιά στο πιάτο είναι τα φρέσκα μανιτάρια, τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά της κονσέρβας.