Φιδές με χτένια

22.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. φιδέ ψιλό (μαλλιά αγγέλου)
  • 100 γρ. χτένια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 2 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο

EKTEΛEΣH

Bράζουμε τον φιδέ σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και τον κρατάμε ζεστό. Pίχνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πιπερίτσα, να τσιγαριστούν για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα χτένια και το κρασί, αφήνουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Mαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι τον φιδέ. Aνακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο.

Tip: Aν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα θαλασσινά, θα πρέπει να τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν πρώτα, γιατί διαφορετικά θα βγάλουν πολλά νερά στη σάλτσα.