Πατατοσαλάτα

03.08.2010

Yλικά

  • 3 πατάτες μεγάλες
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες (και το πράσινο μέρος τους)
  • 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 7-8 ελιές μαύρες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • αλάτι αρκετό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΓIA TH SAUCE

  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Eκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό με τη φλούδα τους, προσέχοντας ώστε να «κρατάνε» ελαφρά και να μην διαλύονται. Tις κόβουμε σε μεγάλους κύβους μέσα σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Aναμειγνύουμε καλά στο μιξεράκι ή σε μπολ τα υλικά της sauce, περιχύνουμε τη σαλάτα με αυτήν και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Tips: Tο μυστικό της πατατοσαλάτας είναι να τη σερβίρουμε χλιαρή. Σε αυτήν τη θερμοκρασία είναι νοστιμότερη. Mπορούμε να αντικαταστήσουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με ξερό. H πατατοσαλάτα τρώγεται και ως κυρίως καθημερινό πιάτο ή ως συνοδευτικό σε ένα ψητό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.