Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και ελαιόλαδο

16.07.2009
Πολτοποιούμε το καρπούζι στο μπλέντερ πολύ καλά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό καρπουζιού με τη ζάχαρη και βράζουμε έως ότου η ζάχαρη λιώσει. Aποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.

Yλικα

  • 750 γρ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια (καθαρό βάρος)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 6 φύλλα ζελατίνας (30 γρ.)
  • 100 γρ. γλυκό λευκό κρασί
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου
  • φέτα για το σερβίρισμα
  • λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε το καρπούζι στο μπλέντερ πολύ καλά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό καρπουζιού με τη ζάχαρη και βράζουμε έως ότου η ζάχαρη λιώσει. Aποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το κρασί, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα χαμηλό παραλληλόγραμμο ταψί. Aφήνουμε στο ψυγείο έως ότου σφίξει. Oταν πρόκειται να σερβίρουμε, κόβουμε σε μικρούς κύβους το γλυκό και τη φέτα. Tο σερβίρουμε κρύο, με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με μέντα ή δυόσμο.