Μυδοπίλαφο

16.07.2009
Ένα πιάτο με πολλή γεύση, αφροδισιακό και πολύ χορταστικό!

Ένα πιάτο με πολλή γεύση, αφροδισιακό και πολύ χορταστικό!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μύδια
  • 3 φλιτζ. ρύζι
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

Πλένουμε καλά τα μύδια και με ένα μικρό μαχαιράκι τα ξύνουμε και τα καθαρίζουμε από τα «μουστάκια» τους.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε, σε πολύ δυνατή φωτιά, το κρασί, το θυμάρι, κουταλάκι πιπέρι και τα μύδια, μέχρι να ανοίξουν.

Μόλις ανοίξουν, με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και όσα δεν έχουν ανοίξει, τα πετάμε.

Σουρώνουμε το ζωμό σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τη δάφνη, τα ντοματάκια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το ζωμό από τα μύδια, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και να μείνει περίπου η μισή.

Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε σε μέτρια φωτιά, 6 φλιτζ. νερό αλατισμένο και ρίχνουμε μέσα το ρύζι για να βράσει.

Όταν αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βιτάμ, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.

Όταν βράσει το ρύζι, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σάλτσα με τις ντομάτες και τα μύδια, αφού πρώτα σπάσουμε το ένα κέλυφος και τα ανακατεύουμε όλα με προσοχή.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Αθίρι.