Γαριδομακαρονάδα

16.07.2009
Εξίσου νόστιμη ή και ...καλύτερη από την αστακομακαρονάδα!

Εξίσου νόστιμη ή και ...καλύτερη από την αστακομακαρονάδα!

Τι έχουμε:

  • κιλό μακαρόνια
  • κιλό γαρίδες Νο 2
  • φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες
  • 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, χωρίς να αφαιρέσουμε το κέλυφος.

Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, έως ότου χρυσίσουν. Προσέχουμε πάντοτε να μη μας μαυρίσουν, γιατί πικρίζουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν.

Τις σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.

Μετά βάζουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες (αν δεν είναι γλυκές, προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη), το γαρύφαλλο, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει μέτρια η σάλτσα.

Σε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας το χρόνο βρασμού που γράφει το πακέτο.

Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Σερβίρουμε είτε χωριστά σε κάθε πιάτο, είτε σε βαθιά πιατέλα, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συμβουλή
Αν βάλουμε τις φρέσκιες γαρίδες με πάγο σ' ένα σουρωτήρι, τις αφήσουμε να στραγγίσουν για μία μέρα μέσα στο ψυγείο και μετά τις καταψύξουμε, όταν θα τις αποψύξουμε θα είναι και πάλι φρέσκιες!

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Ροδίτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ