Κατσικάκι με χυλοπίτες & ανθότυρο

19.09.2011

Υλικά

  • 1,5 κιλό κατσίκι
  • κρεμμύδι ξερό
  • 1,5 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • λευκό κρασί
  • 1 φλιτζανάκι πετιμέζι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό χυλοπίτες
  • 250 γραμμ. ανθότυρο Κρήτης

Αλατίζουμε το κατσίκι, το τοποθετούμε σε φαρδιά κατσαρόλα με κλειστό καπάκι και το βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για να κατεβάσει αργά αργά το κρέας όλους τους χυμούς του. Όταν μειωθούν στο μισό, προσθέτουμε τα ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τους κόκκους πιπεριού και συνεχίζουμε για 15’ περίπου. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό για 7’. Σουρώνουμε και σερβίρουμε μαζί με το κρέας και πασπαλίζουμε με τριμμένο ανθότυρο.