Μπαβαρουάζ λευκής σοκολάτας (Bavaroise au chocolat blanc)

03.08.2010

Υλικά

  • 6 κρόκους αβγών
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κιλό γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. μπισκότα μαροκέν
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 3 ζελατίνες
  • φρέσκο δυόσμο
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα από φρούτα του δάσους

Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. φρούτα του δάσους
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 80 ml κόκκινο κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις ζελατίνες σε νερό και γάλα να λιώσουν. Προσέχουμε να μη βράσει το γάλα και πιάσει πέτσα, θέλουμε απλώς να ζεσταθεί.

Σ’ ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο να γίνουν ένα σώμα. Το βούτυρο πρέπει να είναι αρκετή ώρα έξω από το ψυγείο. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα μέσα σε πέντε στρόγγυλα τσέρκια, τα οποία βάζουμε στην κατάψυξη για 3 λεπτά.

Σ’ ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών και μόλις γίνουν ένα και αφρατέψουν, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς. Την κρέμα που φτιάξαμε την περνάμε από ένα σουρωτήρι και τη βάζουμε για 2 λεπτά στη φωτιά να ζεσταθεί. Προσοχή, μην ψηθεί το αβγό - δύο λεπτά είναι υπεραρκετά!

Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και τα λιωμένα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και μόλις λιώσουν και το μείγμα κρυώσει αρχίζουμε να γεμίζουμε τα τσέρκια με κρέμα. Τα γλυκά είναι έτοιμα σχεδόν.

Θέλουν 4 ώρες στο ψυγείο, ξεφορμάρισμα και γαρνίρισμα με σάλτσα από φρούτα του δάσους και φρέσκο δυόσμο. Οσο παγώνουν, φτιάχνουμε τη σάλτσα ως εξής: βράζουμε τα φρούτα μέχρι να γίνουν πουρές, τα σουρώνουμε και τα ξαναβράζουμε μαζί με τη ζάχαρη και το κρασί μέχρι να γίνουν σάλτσα.