Ντομάτες γεμιστές με τόνο και γιαούρτι

27.07.2010

Υλικά

  • 4-5 μεγάλες ντομάτες
  • 300 γραμμ. τόνο σε νερό
  • 150 γραμμ. γιαούρτι πλήρες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Στραγγίζουμε τον τόνο, προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι και τον ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε πάλι καλά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

2. Πλένουμε τις ντομάτες, ανοίγουμε γύρω γύρω με ένα κοφτερό μαχαίρι και βγάζουμε το καπάκι.

3. Αδειάζουμε το εσωτερικό με προσοχή και τις αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.

4. Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα και κλείνουμε το καπάκι τους.

5. Τις αφήνουμε λίγο στο ψυγείο πριν τις σερβίρουμε.