Κεφτεδάκια κουσκουσένια

05.08.2009
Οι διαφορετικοί κεφτέδες.

Τι έχουμε:

  • 350 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 350 γραμ. κιμά αρνίσιο
  • 350 γραμ. κιμά χοιρινό
  • 1 φλιτζ. κουσκούσι ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
  • 4 κουταλιές Βιτάμ
  • 2 αβγά
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 3-4 φύλλα ρόκας
  • μαϊντανό
  • άνηθο
  • δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα:

  • 350 γραμ. φέτα
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • πιπέρι λευκό

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τους κιμάδες μαζί με τα αβγά, το λάδι, το κρασί, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι.

Μόλις τα υλικά γίνουν μια ομοιογενής ζύμη, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε για 20 λεπτά περίπου στο ψυγείο.

Βάζουμε το κουσκούσι σε ένα σουρωτήρι και το βυθίζουμε σε ένα μπολ με νερό για 10 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από το νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.

Βγάζουμε το μπολ με το μείγμα του κιμά από το ψυγείο, ρίχνουμε μέσα το κουσκούσι και ξαναζυμώνουμε τον κιμά με το κουσκούσι.

Πλάθουμε τη ζύμη σε κεφτεδάκια και τα σοτάρουμε ελαφρά με το Βιτάμ σε ένα τηγάνι. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 40-45 λεπτά περίπου.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το τυρί, κομμένο σε κομματάκια μαζί με το γάλα και το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και γίνουν σαν κρέμα.

Μόλις τα κεφτεδάκια ψηθούν, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, γαρνίρουμε με τη ρόκα και τα σερβίρουμε αμέσως.

Συμβουλή
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 4-5 ίνες κρόκου Κοζάνης στο μείγμα με τη φέτα.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Μαντηλαριά, με απαλό άρωμα και μέτριο σώμα.