Γεμιστά

17.09.2009
Διαφορετικά...

Υλικά:

  • Ντομάτες ή/και πράσινες πιπεριές.

Υλικά για τη γέμιση:

  • 3-4 φλ. διάφορα μανιτάρια
  • Ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού, πολτοποιημένο σκόρδο και σάλτσα σόγιας για τη μαρινάτα
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μπρόκολο
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κουνουπίδι
  • 1 φλ. τριμμένο καρότο
  • 3/4 φλ. τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 πολτοποιημένο αβοκάντο
  • 1/2 φλ. κοπανισμένα καρύδια
  • 1 1/2 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι

Προετοιμασία: Κόβετε τα μανιτάρια και τα βάζετε σε μπολ. Αναμιγνύετε τα υλικά της μαρινάτας. Περιχύνετε τα μανιτάρια μέχρι να καλυφθούν εντελώς και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνετε μερικές ώρες στο ψυγείο.

Εκτέλεση: Ανοίγετε και αδειάζετε τις ντομάτες ή/και τις πιπεριές. Σουρώνετε τα μανιτάρια. Τα βάζετε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα άλλα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε. Γεμίζετε με το μίγμα τις ντομάτες ή/και τις πιπεριές και σερβίρετε.