Κοτόπουλο ρολό με σταφύλι

19.08.2010

Υλικά

  • 1 κιλό περίπου φιλέτο κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 150 γραμμ. blue cheese
  • 50 γραμμ. καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 100 γραμμ. ρώγες λευκό σταφύλι
  • 50 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
  • Λαδόκολλα ή οδοντογλυφίδες
  • 100 ml κρασί λευκό ξηρό

Εκτέλεση

1. Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να κόψει το στήθος από δύο κοτόπουλα και να τα χωρίσει σε 8 φιλέτα.

2. Αλατοπιπερώνετε ένα ένα τα φιλέτα και τα αλείφετε με λίγο τυρί.

3. Πρ οσθέτετε λίγα καρύδια και λίγες ρώγες από τα σταφύλια, τυλίγετε σε ρολό και κλείνετε με οδοντογλυφίδες ή τυλίγετε κάθε φιλέτο μέσα σε λαδόκολλα μαζί με ένα μικρό κομματάκι βούτυρο.

4. Τοποθετείτε τα τυλιγμένα φιλέτα σε ταψί, περιχύνετε με το κρασί και λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-30 λεπτά.

5. Ξετυλίγετε τα ρολάκια και τα αφήνετε να κρυώσουν.

6. Kόβετε σε μικρές μπουκιές και σερβίρετε. Συνοδεύετε με φρέσκο πουρέ πατάτας.

Tips: Mπορείτε να φτιάξετε μια εύκολη γλυκόξινη σος βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι 2 κούπες ρώγες από σταφύλι με 3 κουτ. σούπας μέλι, λίγο λευκό ξίδι και λίγη σόγια σος.