Κοτόπουλο ψητό με κύμινο

10.09.2009

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα με γιαούρτι (η αναλογία είναι μισό μισό)
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο με ελαιόλαδο (η αναλογία μισή μισή)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι κύμινο φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι

(Μια συνταγή που μου έστειλε η κουμπάρα μου, Βερόνικα, από τη Ζαχάρω.)

Εκτέλεση

1. Βάζετε το γάλα με το γιαούρτι και λίγο αλάτι, ανακατεύετε και βουτάτε τα κομμάτια το κοτόπουλο. Τα αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες, να μαριναριστούν. 2. Παίρνετε ένα ταψί σε μέγεθος που να χωράει τις μερίδες το κοτόπουλο και το αλείφετε με το μείγμα βουτύρου και ελαιολάδου.

3. Ανακατεύετε το αλεύρι με το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι και περνάτε τα κομμάτια το κοτόπουλο από αυτό το μείγμα πριν τα τοποθετήσετε στο ταψί. Φροντίζετε η πέτσα του κοτόπουλου να είναι προς τα κάτω. 4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C και ψήνετε για 30 λεπτά. 5. Γυρίζετε τις μερίδες του κοτόπουλου και από την άλλη πλευρά και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμα. Αν δεν έχει το επιθυμητό χρώμα, μπορείτε να το ψήσετε για λίγα λεπτά στο γκριλ.