Αρωματικό τζατζίκι

18.07.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

  • ½ κιλό γιαούρτι σακούλας
  • 1 αγγούρι τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 κλωναράκια άνηθο
  • 5 κλωναράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 ½ κουτ. γλυκού ξερό
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Εκτέλεση
Bάζουμε το γιαούρτι σε τουλπάνι και το κρεμάμε στη βρύση του νεροχύτη να στραγγίξει για 1 ώρα. Αφήνουμε το τριμμένο αγγούρι στο στραγγιστήρι (σκεπασμένο με ένα πιάτο για να το πιέζει) για 1 ώρα, μέχρι να στραγγίξουν τα υγρά του. Λιώνουμε το σκόρδο στο γουδί. Χτυπάμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα.