Τας κεμπάπ με πουρέ μελιτζάνας

24.08.2010

Για το τας κεμπάπ

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο από σπάλα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες ώριμες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 5 κόκκους από μπαχάρι
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • Λίγη πάπρικα
  • Αλατοπίπερο
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ζωμό από κρέας όσο χρειαστεί

Για τον πουρέ μελιτζάνας

  • 6 μελιτζάνες φλάσκες ψημένες στα κάρβουνα
  • 1 ½ ποτήρι γάλα φρέσκο
  • 1/3 του ποτηριού φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουτ. της σούπας αλεύρι
  • κασέρι τριμμένο
  • Αλατοπίπερο

Πώς θα το φτιάξουμε

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε. ? Προσθέτουμε την ντομάτα, και τα αρωματικά και ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό ώσπου να σκεπαστεί καλά το κρέας.

Βράζουμε μιάμιση ώρα σε χαμηλή φωτιά, και προσθέτουμε τον καυτό ζωμό που έχουμε.

Οταν το κρέας μαλακώσει σβήνουμε τη φωτιά.

Παράλληλα, ανάβουμε φωτιά με κάρβουνα και ψήνουμε τις μελιτζάνες.

Οταν ψηθούν οι πρώτες, τις καθαρίζουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ, στο οποίο έχουμε ρίξει παγωμένο νερό και έχουμε στύψει ένα λεμόνι. ? Τις αποσύρουμε από το νερό και τις βάζουμε σε σουρωτήρι. ? Ετοιμάζουμε έναν ξανθό ρου με το βούτυρο και το αλεύρι, και αφού έχουμε ψιλοκόψει με το μαχαίρι τις μελιτζάνες, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. ? Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια, και αφού δέσει καλά ο πουρές, τον σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας το τας κεμπάπ.