Κρεμ καραμελέ

17.02.2015

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. ζάχαρη για την καραμέλα
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 120 γρ. ζάχαρη για την κρέμα
  • 200 γρ. αβγά
  • βανίλια

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντάς τη σιγά σιγά μέχρι να πάρει η καραμέλα το χρώμα που μας αρέσει. Mοιράζουμε σε μπολάκια. Σιγοβράζουμε το γάλα με τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη. Eν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη καλά. Pίχνουμε αργά το γάλα στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς. Mετά, μοιράζουμε στα μπολάκια την κρέμα και ψήνουμε στους 160°C για 25 λεπτά περίπου. Mόλις κρυώσουν, τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 24 ώρες προτού τα σερβίρουμε.