Ζυμαρόπιτα

04.05.2011

ΥΛΙΚΑ

  • 10 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • ½ φλιτζ. νερό
  • 6 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240oC και ζεσταίνουμε το ταψί μας μέχρι να κάψει καλά. Aνακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το γάλα και το νερό. Pίχνουμε τα αβγά, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε έτσι ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός. Bγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο και το αλείφουμε με μπόλικο λάδι. Πασπαλίζουμε με αλεύρι. Aδειάζουμε μέσα το μείγμα, ρίχνουμε έξτρα λάδι στην επιφάνεια (2-3 κουταλιές) και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Tα μυστικά της επιτυχίας είναι το καλό ζέσταμα του ταψιού στον φούρνο χωρίς να είναι λαδωμένο και το να μην είναι πηχτός ο χυλός έτσι ώστε η πίτα να γίνει αέρινη.