Πατέ φασολιών

07.12.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 20 ημέρες
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. φασόλια λευκά βρασμένα
  • 100 γρ. φασόλια κόκκινα βρασμένα
  • 100 γρ. φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα
  • 2 κουτ. σούπας κόλιαντρο
  • 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας χαρίσα (καυτερή πάστα πιπεριάς)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Aναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί στον πολτοποιητή μέχρι να επιτύχουμε μια λεία πάστα. Αν το θέλουμε πιο πικάντικο, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα μπαχαρικά (μπούκοβο, τσίλι, καυτερό πιπέρι). Tο πατέ φασολιών είναι ιδανικό για να εμπλουτίσουμε σούπες και να συνοδεύσουμε κρεατικά.

Τι είναι το πατέ & ποιά η προέλευσή του;