Τα πιο "καυτά" κοκτέιλ του χειμώνα!

10.12.2009

El Traditore

ΥΛΙΚΑ

  • 40 ml τζιν
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 40 ml χυμό πορτοκάλι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Tοποθετούμε στο σέικερ το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού (χωρίς πάγο) και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτουμε το τζιν και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Σουρώνουμε το περιεχόμενό του σε παγωμένο ποτήρι του cocktail και γαρνίρουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Whisky sour

ΥΛΙΚΑ

  • 50 ml bourbon whisky
  • 50 ml χυμό λεμονιού
  • 25 ml σιρόπι ζάχαρης
  • 1 κερασάκι μαρασκίνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο. Aφού τα ανακατέψουμε καλά, σουρώνουμε το περιεχόμενο σε ένα old-fashioned ποτήρι. Γαρνίρουμε με τη φλούδα του λεμονιού. Aν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε και μπορντούρα ζάχαρης.

Embassy Cocktail

ΥΛΙΚΑ

  • 30 ml μπράντι
  • 30 ml ρούμι μαύρο
  • 30 ml Cointreau
  • 15 ml χυμό lime
  • 1 σταγόνα Angostura Βitters
  • φλούδα λεμονιού για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο. Aφού τα ανακατέψουμε καλά, σουρώνουμε το περιεχόμενο σε παγωμένο ποτήρι για cocktail. Γαρνίρουμε με τη φλούδα του λεμονιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ