Κρουασανάκια με φέτα

22.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ 15-20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 κομμάτια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 20 κρουασανάκια βουτύρου έτοιμα κατεψυγμένα
  • 100 γρ. φέτα σε λεπτές φετούλες
  • 1 κρόκο αβγού (χτυπημένο με νερό)
  • 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bάζουμε τα κρουασανάκια σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν. Mόλις φουσκώσουν, τα αλείφουμε με τον κρόκο του αβγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά. Mόλις ψηθούν, τα βγάζουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση, τα αλείφουμε με λίγη μαρμελάδα και βάζουμε μέσα τους ένα κομματάκι φέτα. Λίγο πριν τα σερβίρουμε, τα βάζουμε σε ζεστό φούρνο για 2-3 λεπτά για να λιώσει λίγο το τυρί.