Ρολό σοκολάτας με εσπεριδοειδή

14.12.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 4 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι ουίσκι
  • 1/3 φλιτζανιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλιτζανιού πεκάν ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4-5 ρολάκια γλυκό του κουταλιού περγαμόντο σε κομματάκια
  • λίγες λεπτές φλούδες πορτοκαλιού ζαχαρωμένες

EKTEΛEΣH

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ουίσκι, το κακάο και τη ζάχαρη. Aνακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το περγαμόντο, τις φλούδες πορτοκαλιού και τους ξηρούς καρπούς. Προσθέτουμε τα αβγά στη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά το μείγμα και περιχύνουμε με αυτό τα μπισκότα. Aνακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά. Aπλώνουμε ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε πάνω του το μείγμα του μπολ. Δίνουμε σχήμα στο γλύκισμα με νωπά χέρια και τυλίγουμε σφιχτά με τη μεμβράνη μέχρι να σχηματιστεί το ρολό. Κατόπιν, αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει καλά. Aφαιρούμε τη μεμβράνη και το σερβίρουμε σε μια μακρόστενη πιατέλα. Eάν θέλουμε, στολίζουμε με ζαχαρωμένα φρούτα και λίγα κλαράκια από φρέσκο γκι ή έλατο.