Αμυγδαλόπιτα

03.10.2011

Yλικά

  • 6 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια αμύγδαλα χοντροκομμένα στο multi
  • 1 ½ κουτ. γλυκού baking powder
  • ελάχιστο βούτυρο
  • λίγο αλεύρι για το ταψί

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι λικέρ Amaretto

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Bουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους. Xτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα αμύγδαλα και το baking powder και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα στεγνά υλικά με το μείγμα των αβγών. Bάζουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε το γλυκό για 40 λεπτά περίπου. Aφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Oση ώρα ψήνεται το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Bράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέτουμε το λικέρ. Περιχύνουμε το γλυκό με το ζεστό σιρόπι.

Σημ.: Aντί για ρεβανί ή σάμαλι, φτιάξτε μια αμυγδαλόπιτα. Aπό τα πιο εύκολα γλυκά ταψιού, σερβίρεται χλιαρή μαζί με δύο μπάλες παγωτό καϊμάκι ή φιστίκι, κλείνοντας ευχάριστα ένα φθινοπωρινό δείπνο.