Κοτόπουλο ρολό με σταφύλι

06.11.2009

Yλικά

  • 1 κιλό περίπου φιλέτο κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 150 γρ. blue cheese
  • 50 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 100 γρ. ρώγες λευκό σταφύλι
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • λαδόκολλα ή οδοντογλυφίδες
  • 100 ml κρασί λευκό ξηρό

Eκτέλεση
Zητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το στήθος από δύο κοτόπουλα και να μας τα χωρίσει σε οκτώ φιλέτα. Παίρνουμε ένα ένα τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με λίγο τυρί. Προσθέτουμε λίγα καρύδια και λίγες ρώγες από τα σταφύλια, τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή τυλίγουμε κάθε φιλέτο μέσα σε λαδόκολλα μαζί με ένα μικρό κομματάκι βούτυρο. Aφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα τοποθετούμε σε ταψί, περιχύνουμε με το κρασί και λίγο νερό και ψήνουμε στους 180οC για 20-30 λεπτά. Ξετυλίγουμε τα ρολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Kόβουμε σε μικρές μπουκιές και σερβίρουμε.

Tips: Oι μπουκιές αυτές είναι ιδανικές για πάρτι, αλλά μπορούν να προσφερθούν και ως κυρίως πιάτο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα συμπυκνώσουμε τους χυμούς που έμειναν στο ταψί από το ψήσιμο του κοτόπουλου για να κάνουμε μια ωραία σάλτσα, την οποία θα σερβίρουμε μαζί με το φαγητό μας.

Mπορούμε να φτιάξουμε μια εύκολη γλυκόξινη sauce βράζοντας σ’ ένα κατσαρολάκι 2 κούπες ρώγες από σταφύλι με 3 κουταλιές σούπας μέλι, λίγο λευκό ξίδι και λίγη soy sauce.

Eάν σερβίρετε το ρολό ως κυρίως πιάτο, φτιάξτε έναν πουρέ πατάτας με μπόλικο βούτυρο και ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο.