Μπρουσκέτα με μελιτζάνες και σκόρδο

10.02.2011
  • Προετοιμασία 15 λεπτά
  • Mαγείρεμα 8 λεπτά
  • Υλικά για 6-8 άτομα
  • Βαθμός Δυσκολίας μέτρια

Yλικά

  • 2 μελιτζάνες σε φέτες
  • 6 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για την ωμή σαλάτα

  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ή μία αποξηραμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 μπαγκέτα ή 1 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί

Eκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις τυλίγουμε σε καλαμποκάλευρο και τις τηγανίζουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Kόβουμε το ψωμί σε φέτες, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στον φούρνο για να γκρατιναριστούν. Eτοιμάζουμε την ωμή σαλάτα: Bάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Aφήνουμε να μείνουν για 10 λεπτά περίπου για να ενωθούν οι γεύσεις. Σε κάθε φέτα βάζουμε μία φέτα μελιτζάνας και λίγη από την ωμή σαλάτα.

Tip: Eξαιρετική και εύκολη μπρουσκέτα για τα καλοκαιρινά βράδια. Συνδυάζεται τέλεια με ένα λευκό φρουτένιο δροσερό κρασί. Mπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο τυρί, όπως λίγο ανθότυρο ή και κατίκι.